Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κατάριψη Τουρκικού κατασκοπευτικού α/φους


Ζούμε μια νέα έκδοση-αναβάθμιση της συνθήκης της Γιάλτας, μοιράζουν ξανά τον κόσμο, την επιρροή τους και τους λαούς με περιτύλιγμα τα οικονομικά τους συμφέροντα και την δήθεν σωτηρία των λαών από τα οικονομικά προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν με την ασύστολη προτροπή στην κατανάλωση των δανεικών που απλόχερα μοίραζαν δίχως έλεγχο .Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο, χρόνια τώρα η Τουρκία προσπαθεί να αναλάβει τον ρόλο του χωροφύλακα-τοποτηρητή σε μια από τις ποιο εύφλεκτες ιστορικά περιοχές όπως είναι τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή. Παιχνίδι με την φωτιά αγνοώντας τις συνέπειες!
Δεν έχω σε καμία υπόληψη  απολυταρχικά καθεστώτα όπως της Συρίας, όμως έκαναν το αυτονόητο, αυτό που θα έκαναν και οι "δημοκρατικοί" πολιτισμένοι, κατέρριψαν άγνωστο στόχο που πετούσε χωρίς σχέδιο πτήσης στον εθνικό εναέριο χώρο τους, (όπως έκαναν και οι Ρώσοι με την κορεατική πτήση JAL007 με 200+ αθώους νεκρούς επιβάτες), όπως θα κάνουν και αυτοί που διαμαρτύρονται τώρα για την κατάρριψη σε περίπτωση πτήσης άγνωστου ίχνους στον εθνικό εναέριο χώρο τους...
Μόνο εμείς "κατορθώσαμε" να έχουμε ξέφραγο αμπέλι το Αιγαίο (βοηθούντως και του Διεθνούς δικαίου με τις ασάφειες του που δέχεται διαφορετικές ερμηνείες).
Ευτυχώς μετά από τόσα παθήματα η εθνική αεράμυνα (σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα), τέθηκε σε επιφυλακή, λαμβάνουν έγκαιρα μέτρα μιας και είναι γνωστό ότι όταν οι Τούρκοι είναι "στριμωγμένοι" ξεσπούν στο Αιγαίο όπως και το 2006 με τον σμηναγό Ηλιάκη.
Για να μην ξεχνάμε,( copy-paste από το tromaktiko) : Για όσους το έχουν ξεχάσει η επιχείρηση του τουρκικού RF-4 ήταν αντιγραφή της επιχείρησης του Μαΐου του 2006 κατά την οποία βρήκε τον θάνατο ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης. Αποστολή αναγνώρισης/στοχοποίησης των S-300PMU1, τότε, των Ρ-800 την Παρασκευή.
(κάθε ομοιότητα ΔΕΝ είναι τυχαία, με ενόχλησε και ήταν αφορμή της ανάρτησης μου όταν είδα στην TV τον Τούρκο ΥΠΕΞ να "εξηγεί" γιατί δεν έπρεπε να καταρριφθεί το RF-4 με το επιχείρημα ότι δεν συνοδεύονταν από μαχητικά α/φη, άρα δεν ήταν επιθετική αποστολή! Θυμώνω γιατί έμμεσα αλλά σαφέστατα ομολογεί ότι στην περίπτωση του Σμηναγού Ηλιάκη εφόσον το RF-4 (ίσως και το ίδιο) συνοδεύονταν από 2 οπλισμένα F-16 ήταν πολεμική αποστολή όχι μόνο στην θεωρία αλλά και στην πράξη σύμφωνα με το αποτέλεσμα της. Ήταν ανόητο και εθνικά επιζήμιο μέσα στον πανικό  να χαρακτηριστεί ως...ατύχημα λόγω κακών χειρισμών του Τούρκου πιλότου!..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: