Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Σμηναγός (Ι) Ηλιάκης Κων/νος 8 Χρόνια μετά στην Κάρπαθο.

Στις 28 Μαΐου 2014, στην τελετή τιμής και μνήμης του Σμηναγού (Ι) Ηλιάκη, ήταν σημαντικό και σαφές μήνυμα, η παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας των ΕΔ (αρχηγός ΓΕΕΘΑ και αρχηγοί ΓΕΑ-ΓΕΝ-ΓΕΣ), πέρα απο την θεσμική εκπροσώπηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ, εκπροσώπων κομμάτων,ανεξάρτητων βουλευτών, αυτοδιοίκησης, ηγεσίας και μελών απόστρατων αξιωματικών, πεσόντων πιλότων, κλήρου,μαθητών και πολιτών.
Δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός αυτό που συνέβη στις 23 Μάιου 2006, δεν είναι δυνατόν να τιμάτε έτσι ένα γεγονός και ένας  ήρωας που προήλθαν από.... ατύχημα, (στην επιτύμβια πλακέτα αλλά και σε κάποιες αναφορές στο περιστατικό (γραπτές ή προφορικές) χρησιμοποιείται η αδόκιμη για αυτό το περιστατικό λέξη, "σύγκρουση")!
  Επρόκειτο για επιθετική , κατασκοπευτική αποστολή του Τουρκικού σχηματισμού και διατάχθηκε ο σμηναγός να αναγνωρίσει το κατασκοπευτικό RF-4 και όχι το F-16 που τον κτύπησε !
Η ιστορία είναι ανοικτή ,υπάρχουν αρκετά να ειπωθούν και να γραφούν για το τραγικό περιστατικό πέρα από αυτά μέχρι σήμερα.

Να είστε πάντα καλά για την αγάπη  σας στον Κώστα , ήταν αυθεντικός στην  πορεία και την  στάση του στην ζωή σε όλες τις πτυχές της.
Υπάρχουν εκατοντάδες σχετικοί σύνδεσμοι , δεν ξεχνούν, δεν ξεχνάτε! 
https://www.youtube.com/watch?v=tv_GnWgQDQQ
  https://www.youtube.com/watch?v=V9Sf0IFDQKg
http://www.haniotika-nea.gr/karpathos-timise-ti-mnimi-tou-sminagou-iliaki/       
        http://www.paraskhnio.gr/arxigos-geetha-o-sminagos-i-konstantin/
 http://www.enikos.gr/politics/238624,FWTO-Oi_ekdhlwseis_timhs_kai_mnhmhs_gia_.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: